teisipäev, 20. oktoober 2015

Elu nagu farmis

Täna oli teine tööpäev.

Alustasime kell 8 kuid mina olin üleval kell 6 juba sest keegi elab meie maja all ja täpselt magamistoa juures. Käib ja kraabib kõike mis võimalik. Murray ja Jared tulid hiljem vaatama, et ehk on jänes aga nägime rebase käpajälgi, seega ilmselt on see see sama kurikael kes perel kodunt asju varastab. Paneme varsti meile maja külge kaamerad et see kaabakas kätte saada.

Rääkides tööst, siis Murray tahtis meid kohe hommikul testida kas teame kus mis asjad asuvad ja kuidas erinevatesse kohtadesse autoga saab. Ülesandeks oli eile koristatud kuuri kõrvalt ära tuua kangarull mis sinna jäi. Mina istusin rooli ja käisime ära. Üksi oleksin ilmselt ära eksinud aga elav gps (Raimo) oli kaasas. Tagasi jõudes tuli Murray ka meiega kaasa ja sõitsime ühte teise kohta kus oli mingi vana traktori osa, katsime selle kangaga ja sidusime kinni et päike rihmasid ära ei rikuks. Kuna Raimo sai kastika kastis istuda siis tekkis mul kadeduseuss ja ronisin ka sinna. Lahe oli põldude vahel kastis sõita :D
Kui see tehtud oli, tulime kodu juurde tagasi ja Raimo ülesandeks oli viljakogujatel vajalikud kohad ära tavotitada, mina sain nende rehvid täis pumbata. Loomulikult mitte käsipumbaga :)
Viljakoguja nägi välja selline:


Siin pildil teeme muidugi juba midagi muud aga saate aimu kui suur lahmakas see on. Muide neid on 2 ja nendesse samadesse hakkame vilja maha laadima ning mõlemad pidime ära tavotitama ning rehvid täis pumpama.
Muide mis mulle Murray juures meeldib, on see, et ta kordab kõike alati üle ja ütleb mis iga asja oht tervisele on või kuidas asju õigesti teha. Seletab nagu lollidele lahti. Eks selle pärast on see farm ka mõned ohutusauhinnad võitnud :)
See selleks, siis pidime lamineeritud A4 lehe mäkuteibiga kleepima viljatünni külge. Pärast kirjutatakse mis vili seal on. Kui need tehtud, vedas Jared tünnid põllu äärde ning ajas sisse traktori ja viljakoguja millega varsti sõitma hakkame. Nendega oli meil sama töö. Kuna Raimo käed olid juba tavotised siis miks mitte neid veel rohkem mustaks teha. Muide niikuinii mina pean hakkama traktorit ja viljakogujat edaspidi tavotitama kuna see on hommikuine töö ning mina töötan hommikused vahetused.
Kuid täna sain teha natuke puhtamat tööd.
Õnnelik Raimo oma tavotiste kätega:


See oli päris must töö. Murray ei suuda lõpetada korrutamast, et mina hakkan seda tegema ja Raimo istub vahetuse üleandmisel puhtasse ja hooldatud traktorisse :D
Siin on natuke näha kui suur traktori rehv on:


Raimo on nagu väike nukk seal :D
Teeme varsti teile traktorist pildi ka :)

Peale tavotitamist ja rehvide täis pumpamist koristasin mina traktori kabiini ära ja Raimo võttis koos Murrayga teise traktori küljest kaamerad maha.
Siis oli lõuna ja peale lõunat läksin mina Murrayga farmi kaugemasse kohta kus seisid veel 4 viljatünni. Sõitsime sinna veepaagiga autoga kuna ülesandeks oli tünnid seest ja tsement nende alt ära pesta. Tünnid olid samasugused nagu üleval pildil ainult et 3x kõrgemad. nende all on kaanega suletud auk, Pidin sealt vooliku sisse pistma ja ilusti kõik ära pesema. Kui see tehtud, siis alt ka.
Raimo ja Jared jäid koju ja nokitsesid veel kaamerate kallal. Koju tulles sain veel 5 tünni ära pesta, vahepeal õpetas Murray kuidas veepaaki täita kuna see oli otsa saanud. Murray pani mind rooli, ütles, et niikuinii pead ära selle õppima, hüppa rooli :D Auto nagu auto ikka. Ilmselt peale traktoriga õppima sõitmist oskame rekkaga ka sõita. Murray jättis mind üksi tööd tegema kuna pidi ise ära minema. Pidin pärast vooliku ilusti auto peale kerima ja tagasi koju sõitma.
Kui hakkasin tünnide pesemist lõpetama nägin et Jared ja Raimo sõitsid traktoriga, Raimo oli roolis. Pidi olevat megalihtne. See on päris uus traktor, kõik on automaatne ja nuppudega juhitav. Pidin täna ise ka sõitma aga mul hakkas päikesest paha ja otsustasime et Jared õpetab mind siis homme.
Jared ja Raimo vahetasid traktoril õli ära ja Murray näitas Raimole ka kuidas autol veepaaki täita. Kui ta koju tuli, hakkasin nii naerma kuna me mõlemad ei saanud aru kas ta on sitane või nii pruun :D
Ütles ühe hea lause selle kohta, et ''sitta see kokatöö, ma hakkan nüüd farmeriks'' :D

Rääkides ilmast siis tegelt oli täna päris karm meile mõlemale. Raimol hakkas hommikupoole halb, mul peale lõunat. Jõime küll ilusti vett ja mütsid olid peas kuid kehad pole sellise kliimaga harjunud. Eestis pole suve kolme kuu jooksul ka nii palju sooja kui siin on viimase nädalaga olnud. Täna oli 28 kraadi. Murray ja Raelene tulid õhtul meie juurde, muretsesid et äkki on mul tõesti paha olla aga peale kont põhjas diivanil pikutamist ja külma dushi tundsin ennast jälle inimese moodi. Raimol läks halb olek kiiresti üle kuna sai enamuse aja katuse all töötada.
Raelene rääkis, et homme pidi 34 kraadi tulema, et me valmis oleksime. Murray tõi meile teistsugused mütsid ka, nagu kaluritel on, teate küll. kübarad peaaegu :D Meie fäänsid nokamütsid ei kõlba nende sõnul kuskile. Kuulame targemaid :)

Homme alustame jälle kell 8 kuid tööpäev on ainult lõunani sest siin eelmisel aastal töötanud eesti paar on siin ja lähevad homme hilja õhtul lennuki peale, et koju tagasi lennata. Saame nendega ka natuke muljetada. Ilmselt ei jõuaks homme täispikka päeva teha päikse käes. Veel enam kui 34 kraadi tulema pidi.

Siit lõpetame :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar